Danmarks mest idylliske ferieby

Kulturperlen Sæby er, med sine små butikker, håndverkere, grønne skoger og strandpromenade, en av Danmarks vennligste kjøpstader.Her kan du være helt privat. I harmoni med naturen. Grønne skoger, små vandløp og parker. Små butikker, håndverkere og livet på kaia. Kulturperlen Sæby er definitivt en av de mest idylliske kjøpstader i Danmark.


På strandpromenaden finner du masse aktivitet med seilere, fiskerestauranter og isbarer. Her sitter folk i sommermånedene og nyter utsikten over havnen med seilbåter i ulike størrelser og prisklasser. Noen har gått ut på brygga med sin fiskestang, mens andre bare nyter stillheten på en benk. I parken spiller pensjonistene krokket, mens andemor med hennes andunger svømmer fordi i vandløpet ved siden av.


Det er de vakre omgivelsene, som preger Sæby, som bidrar til å gi stedet sin unike karakter. Foto: Campaya.dk

I byen er det også liv. Glassblåseren blåser vaser, smykker, glass og figurer, samtidig med et entusiastisk publikum ser på. Hos Ravsliberen kan kjøpes et lass av forskjellige ravsmykker. Alt sammen kuttet i butikkens eget verksted. På Kystmuseet kan du oppleve ulike utstillinger, som forteller Sæbys historie. Inkludert utstillinger om byens utvikling som en kjøpstad, kunst fra området og en utstilling, som forteller om Sæbys turistliv i løpet av årene.


Krokket er et populært spill blant Sæbys eldre generasjon.Foto: Campaya.dk

Ikke langt fra Sæby, ligger Voergaard slott. Området, opprinnelig bygget av biskopen Stygge Krumpen, inneholder Danmarks største private kunstsamling. Her kan du oppdage Goya malerier, håndskrevne brev av Solkongen Louis XIV og tusen år gamle Mingvaser. Stedet inneholder unik fransk kunst, som gjør at flere franske turister hvert år tar turen til området. Til slutt kan du også besøke minibyen Sæby. Her har en gruppe entusiaster gjenskapt Sæbys gamle hus, som de sto på 1900 tallet. Bare i ministørrelse.


Minibyen Sæby. Foto: Campaya.dk

Har du lyst til å tilbringe din neste ferie i Sæby, kan du klikke her, hvor du nå finner mer enn 219 feriehus i området.