Derfor må du besøke Hundested


Se de imponerende sandskulpturer, opplev det pulserende liv på havnen og utforsk polarforskeren Knud Rasmussens hjem.


Hundested har alt. Sandstrender, festivaler, en koselig marina og et bryggeri. Det er bare ikke noe, som byen skildrer veldig mye med. Stedet er ikke bare en turistby, som bare lever i sommermånedene, men en by hvor det er liv hele året. Hvis du velger å besøke den lille fiskerlandsbyen, har du en myriade av alternativer å velge mellom.


I sommermånedene kan du oppleve den internasjonale sandskulpturfestival. Her har noen av verdens beste sandskulptører formet de gylne sandkornene til kunstverk med en overveldende detalj. Hvis du beveger deg ned til havnen, kan du nyte en velsmakende øl på Halsnæs bryggeri. Her kan du med levende musikk i bakgrunnen, nyte utsikten ut over havnen, der små båter kommer inn.


I sommermånedene kan du oppleve de imponerende sandskulpturer på Hundested internasjonale sandskulpturfestival.. Foto: Campaya.dk

Like utenfor Hundested ligger Knud Rasmussens Hus. Det var her den verdensberømte polfareren bodde mellom sine ekspedisjoner til Grønland, og det var her han skrev på sine mange bøker og artikler. Huset ligger idyllisk, med utsikt over havet, og stedet er ideelt for folk, som ønsker å nyte solnedgangen i vakre omgivelser.


Besøk Danmarks kanskje mest idylliske sted. Knud Rasmussens hjem ligger i naturskjønne omgivelser like utenfor Hundested. Her kan du få et unikt innblikk i polarforskeren, som erobret Grønland. Foto: Campaya.dk

Bare to kilometer fra Hundested ligger Lynæs havn. Her slår brettseilere seg løs i de perfekte bølger, og i byens restauranter, er det mulig å få slukket sult og tørst. Hundested ligger i Nord-Sjælland, som er en av Danmarks mest attrative ferieområder, og som tilbyr et vell av attraksjoner for hele familien.