Sandskulpturfestival i Hundested

Opplev noen av verdens beste sandskulptører tolke noen av Danmarks største personligheter på den internasjonale sandskulpturfestival i Hundested.

"De store Danskere". Dette er temaet for årets sandskulpturfestival i Hundested, hvor internasjonale sandskulptører har fått i oppdrag å tolke noen av Danmarks største personligheter. Dette har resultert i skulpturer av Christian IV, Rasmus Klump og Karen Blixen.

Christian d. IV der står ved rundetårn. Foto. Campaya.dk

Når du besøker festivalen vil du bli fascinert av de store verkene, bygget i det skjøre materialet. De mange detaljer er overveldende. Skulpturene er både illustrerende, symbolske og humoristiske, med sine egne kunstneriske uttrykk. At skulptørene har klart å forme de små gyldne sandkorn til detaljerte arbeider, er en gåte.

Polarforskeren Knud Rasmussen. Foto: Campaya.dk 


Karen Blixen. Foto: Campaya.dk

På festivalen kan du oppleve kong Christian. IV, som står ved Rundetårn, forfatteren Karen Blixen, polarforskeren Knud Rasmussen, og en gigantisk hånd, som holder en hodeskalle mellom fingrene. Hånden symboliserer Shakespeares verdensberømte fiktive karakter Hamlet. Det er femte året på rad at den internasjonale Sandskulpturfestival arrangeres i Hundested.