Pomp og prakt. Christian d IV overdådige renessanseslott


Frederiksborg Slott i Nordsjælland, med sin detaljrikdom og overflod, en av de mest imponerende bygningene i Europa.
Det er et imponerende syn, som møter deg, når du kommer gående nedover den lange grusveien. Malerisk plassert midt i slottets innsjø i Hillerød, ligger Frederiksborg Slott. Nordens største renessanseslott. Det grandiose stedet ble bygget av Christian IV og er virkelig rik på detaljer og imponerende håndverk, og et besøk på slottet gir mulighet for å oppleve den pomp og prakt, som fant sted i datidens Danmark.


Frederiksborg Slott ligger i vakre omgivelser i Hillerød. Foto: Campaya.dk

Symbol på makt

Stedet ble bygget for å markere Christian IVs posisjon som en sterk europeisk monark, og derfor er slottet rikt dekorert med symbolske og dekorative elementer. Slottet inneholder en ekstravaganse, som noen ganger kan være vanskelig å forstå.


Det opplever man spesielt, når du går inn i Riddersalen. Et praktrum, hvor utsparingene i taket har en imponerende detaljrikdom, og der veggene er utsmykket med kongelige portretter. Inkludert et nyere maleri av den kongelige familiens tre generasjoner: Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og prins Christian. Slottet inneholder også et staselig kapell, hvor de autokratiske monarker ble salvet, og det National Historiske Museum ligger i bygningene. Gjennom portretter, møbler og håndverk fra ulike tidsperioder, illustrerer museet mer enn 500 år av Danmarks historie.


Riddersalen er utvilsomt slottets mest imponerende rom. Foto: Campaya.dk

DiCaprio og Trump

Du har også muligheten til å oppleve publikumsalen, hvor høy og lav siden 1680-tallet kunne få audiens hos Kongen. Salen har et originalt barokk interiør fra Christian Vs tid, og var en kunstnerisk hyllest til den eneveldige konge. Går du inn i slottets første etasje kan du se en rekke portretter av kjente navn som Leonardo DiCaprio, George Clooney og Donald Trump. De ikoniske portretter er en del av en spesiell utstilling på slottet, og viser noen av vår tids mest prominente statsledere, kunstnere og skuespillere. Hvis du beveger deg utenfor slottsmurene, kan du oppleve den barokke hage. En vakker hage med rette hekker og en symmetri, som var typisk for tiden.


I slottets staselige kapell ble de eneveldige monarker salvet. Foto: Campaya.dk

En spesiell utstilling på slottet viser en rekke fotografiske portretter av vår tids mest prominente statsledere, skuespillere og musikere. Her er skuespilleren Harrison Ford. Foto: Campaya.


Frederiksborg Slott ligger i Nordsjælland, som med sine unike attraksjoner og sjarmerende feriesteder er et populært feriested. Hvis du vil vite mer om slottet, kan du klikke her.


Se også:

Verdensarven i Helsingør: Bli med til Kronborg Slott