Destinasjoner
Kontakt
Favoritter
Huseier

Fersk fisk under hammeren for de morgenfriske

Vekkerklokken ringer klokken 06:00. Det føles mer enn vanligvis tidlig å stå opp i sin ferie, men jeg har en avtale med noen friske jomfruer på kaia i Strandby, som jeg ikke vil gå glipp av.


Strandby-fiskeauktion.jpg

Strandby kai en tidlig sommermorgen. Foto: Campaya.dk

Som jeg står på kaien i Strandby, med søvn i øynene, og prøver å drukne min selvmedlidenhet i kaffekoppen over min tidlige flukt fra den varme sengen. Heldigvis oppdager jeg, at jeg ikke er den, som har vært opp tidligst.


De siste fiskebåtene tøffer inn i havnen med lasten full av fersk fisk. De lett gjenkjennelige blåmalte fiskebåtene holder på å forankre. De grønne plastbokser er fylt med krabbeklør, torsk, rødspette og hummer, alle klare til å bli solgt under hammeren på Strandby fiskeauksjon. Strandby fiskeauksjon er blant de største leverandører av hummer, og det er akkurat de, som jeg har en avtale med til middagsbordet.

Strandby-fiskeauktion-2.jpg

Strandby havn. Foto: Campaya.dk

Alt blir kjørt inn i de kalde betonghaller, hvor Strandby fiskeauksjon er i ferd med å begynne. Jeg står i hjørnet av frykt for å komme til å by på ti kilo torsk. Så kommer vi endelig til rekken med min middag, hummer! Jeg prøver ivrig å følge hva prisen blir på den første, men mislykkes. Auksjonarius snakker for fort, eller kanskje det er en spesiell dialekt, som brukes i fiskeauksjons verden. Budgiverne ser fornøyde ut med kjøpet og prisen, så når han peker på boksen, som jeg gjerne vil ha, blir jeg med i kampen. Den vant jeg raskt og til en ganske rimelig pris, tenkte jeg selv.


Strandby-fiskeauktion-5.jpg

Friske hummere. Foto: Campaya.dk

Tilbake i feriehuset, blir de nyinnkjøpte hummerne forberedt på kvelden, og det smaker nesten som jeg har fanget dem selv.


Oppskrift på hummere

  • Tænd ovnen på 200 grader

  • Sprekk halen av mot ryggen, så den sorte tarm kommer med ut.

  • Skjær nå med små skarpe og spids saks skallet gjennom magen av hummerhalen. Lukk halen opp og bre den ut, slik at den deler seg i skallet.

  • Læg halene på en stekeplate med buken opp, smør dem med masse god olje. Krydr dem med fersk hvitløk, friske urter og salt og pepper.

  • Sæt hummerhalene i en varm ovn i maks. seks minutter. Sæt stoppeklokken til, så de ikke blir stekt for mye.



Tilbehørstips

  • Flutes (den gode fra bakeren eller bak selv)

  • Salat (som du liker den best)

  • Hvitløkssmør

  • Italiensk pasta - bruk den tynne pasta

  • Pesto - grønn eller rød


Strandby fiskeauksjon er veldig populært, og det er tillatt for alle å by på fisken. Imidlertid, bør man gjøre auksjonarius opmerksom på dette, før auksjonen starter. Auksjonen vil bli holdt hver dag kl. 07:00, og i løpet av sommermånedene er det en ekstra auksjon kl. 9:30 (hvis det finns varer nok).

Ønsker du å være på den sikre siden i forhold til middag, må du stå tidligt op.


Her finner du fiskeauksjonen

Strandby Fiskeauktion

Auktionskaj 7

9970 Strandby