Bunkers, botanikk og fantastisk utsikt: Alle i Bangsbo

Nyt utsikten fra 60 meter i høyde, dyreliv og andre verdenskrig. Alt i Bangsbo. Et område dedikert til noen av Frederikshavn mest spennende attraksjoner.


Hvis veien svinger forbi Frederikshavn, er Bangsbo området verdt et besøk. Området tilbyr en rekke attraksjoner for hele familien, inkludert den praktfulle natur, dyreliv, botanikk, museer og utsiktspunkter.


Høyere enn Rundetårnet
Man ser det med en gang. Det 60 meter høye utsiktstårnet skiller seg klart ut fra landskapet med sit futuristiske design. Fra toppen kan du se hele veien til Læsø og Skagen, og ned på tretoppene, som strekker seg utover Frederikshavn. Arkitekten av tårnet hadde opprinnelig forestilt seg en dreibar restaurant på toppen, men den ideen avviste bystyret. Du har fortsatt muligheten til å spise din egen mat i toppen av utsiktstårnet, der det er benker.


Fra toppen af Cloostårnethar du 360 graders utsikt til hele Nordjylland. Foto: Campaya.dk

Med sine 60 meter er Closstårnet høyere enn Rundetårn. Foto: Campaya.dk

Den andre verdenskrig og sjøfrakt på 1100-tallet
Hvis du følger en grusvei fra Cloostårnet, kommer du til Bangsbo Museum. Her kan du oppleve den maritime avdelingen, som inkluderer et 900 år gammelt lasteskip. Du finner også en egen avdeling for motstandsbevegelsen under andre verdenskrig. Her har man bygget et opplevelsesrum, hvor det er anledning til å stå under en stjerneklar nattehimmel og føle atmosfæren fra en nedkastningscene.


I Bangsbomuseet avdeling for andre verdenskrig, kan du få et glimt av hvordan det var å være motstandsmann under okkupasjonen. Foto: Campaya.dk

Bangsbo Museum ligger i Bangsbo Herregård. I hovedbygningen, kan du se et kontormiljø fra byens ledende handelshus fra tiden rundt andre halvdel af 1800-tallet. Hvis du beveger deg utenfor, kan du oppleve den botaniske hagen. En park opprettet i engelsk stil med plener, store trær, rhododendron planter og lysthus. Du finner også en rosehage og en samling av bonsaitrær. Med sine små innsjøer og rislende bekker, er området det vakreste i Frederikshavn.Parkanlægget i engelsk stil, der hører til Bangsbo Herregård, er uten tvil en av de vakreste i Danmark.Foto: Campaya.dk

Kom nær dyrene
En av Bangsbos andre attraksjoner er Dyrehagen. Hagen dekker et område på 100 dekar, og bak gjerdet og de røde portene, finner du opplevelser for enhver smak. Under tretoppene kan du trene på merkede stier, møte hjort og ekorn og spise din piknik. Er du mere interessert i den andre verdenskrig, er Bangsbo Fort verdt et besøk. Fortet har idag 70 av de bunkerne, som tyskerne bygget under andre verdenskrig. Du har mulighet til å komme ned i noen av bunkere og oppleve den skumle og klaustrofobiske atmosfæren, og i en av bunkere finner du også et museum.Ved Bangsbo fort er det mulig å komme ned i noen av de bunkerne, som tyskerne bygget under andre verdenskrig.  Foto: Campaya.dk

En av bunkerne på Bangsbo Fort er indrettet som dengang under andre verdenskrig. Foto: Campaya.dk

Bangsbo området med alle de interessante severdighetene finner du i Frederikshavn. En by, som både har Danmarks eneste palmestrand og et pulserende byliv. Er du interessert i Frederikshavn som din neste ferie destinasjon, kan du klikke inn her, hvor du akkurat nå finner 1129 feriehus i området.