Ørnberg Vin: Dansk vin med internasjonal klasse


En rekke priser og utmerkelser har det blitt for Ørnberg Vin på Sjællands Odde. En vingård, som drømmer om å lage en dansk vin av internasjonal kvalitet.


Søthet: Dessert vin 'Mynster' vinner i 2011 første plass på “Danish Wine Show” i København. Valgt av kritikere og vinkelnere fra Frankrike, Tyskland og Danmark. Det er den danske vingård, Ørnberg Vin, som har gjort vinen, og bak vingården står Anders Ørnberg Eriksen og Niels Esbjerg Jensen. Tildelingen er en stor anerkjennelse, og viser hvor langt vingården har kommet med produksjon av sine viner, siden de startet i år 2007.


Ørnberg Vin: Foto: Campaya.dk

Siden da har det blitt enda flere priser og fine plasseringer. På vinskuet i Ringsted i år vant vingården for både beste danske rosé, beste danske dessert vin, beste danske likør og beste eldre vin. I 2014 ble de kåret til året vinbonde. De mange skulderklapp vitner om at vingården ligger blant toppen av de danske vinprodusenter.


Ørnberg Vin er vakkert plassert med utsikt til Sejerøbugten. Hvis du går gjennom gårdens vingård på en varm sommerdag, er det som å være i en av de sørlige franske vinregioner. Det lukter friskt, og smaker du på druene, vil du oppleve en søthet, som treffer smaksløkene. I vingårdens senterområdet står en benk, hvor du, omgitt av vinranker, kan nyte et glass eller to.


Ørnberg Vin. Foto: Campaya.dk

Serien består av hvite viner, musserende vin og dessert viner. Det er slike viner, som best egner seg til det danske klimaet. Hvert år, når druene er høstet, inviterer Ørnberg Vin frivillige til å være med på høsten. På denne måten, kan interesserte få en unik mulighet til å få innsikt i produksjon av vin. Etterpå spiser deltakerne lunsj og smaker på gårdens vin.


Ørnberg Vin har fått adskillige utmerkelser og fine plasseringer på ulike vin konkurranser. Foto: Campaya.dk

På “Danish Wine Show” i 2011, løp dessertvinenPå “Danish Wine Show” i 2011, løp dessertvinen fra Ørnberg Vin, Mynster, med førsteplassen. Foto: Campaya.dk


Vingårdens ambisjon er å skape en dansk vin av internasjonal kvalitet. En vin, som kan sammenlignes med andre europeiske viner. Med de mange prisene i ryggen, og deres kunnskap, er Ørnberg Vin på vei til å nå sine mål.