De lokale kaller det Klondyke, det gamle fiskerkvarteret som ligger så vakkert og stille helt nede ved vannet i Kerteminde. Fiskeriet i Kerteminde går langt tilbake, og på 1400 og 1600 tallet var det trange kår for fiskerne som den gang hørte til blant de fattigste i byen. Når man i dag går rundt i Klondyke, det gamle fiskerkvarteret i Kerteminde, er de trange kår forsvunnet og liebhaverne er flyttet inn til panoramautsikt over Kerteminde fjord.

Lillestranden -Klondyke. Foto: campaya.dk
Går man en tur mellom de gamle fiskerhusene i dag finner man et helt spesielt lite sted som er berømt hos de lokale. Boesen fisk
Hans Boesen har vært fisker i 41 år. Han er utdannet maskinarbeider, men det lå liksom i kortene at det var fiskeri som skulle bli hans levevei - som det hadde været for både hans far og farfar før ham.
Hans Boesen er Kertemindes siste fjordfisker. De var tjue som levde av det da han begynte å fiske i 1970. Nå er han den siste ... eller kanskje den nest siste. Sønnen Søren Boesen har nemlig selv sagt farvel til den faste jobben som borearbeider for å bli fulltidsfisker som sin far. Så inntil videre blir Hans kun den nest siste.......

Hans Boesen. Foto: campaya.dk
Der er åpent i butikken på Lillestranden hver torsdag, fredag og lørdag mellom klokken 9 og 12, og alt hva man kjøper i butikken er friskt fanget og direkte fra Hans og Sørens garn. De er stort sett på vannet hver dag for å kunne fange fisk nok til de mange kundene. Bak butikken finner man kasser med både reker og flatfisk.

Hans Boesen fisk. Foto: campaya.dk

Kasser med flatfisk. Foto: campaya.dk
Her hos Hans Boesen blir fisken ikke friskere! De fanges med egen båt ute i fjorden og går levende i fiskekassene så man kan se dem før de de kommer på middagsbordet.
All fisk er frisk og utvalget i butikken avhenger av sesongen. Fiskeriet er delt opp i sommer
og vinter. Om sommeren foregår det primært på fjorden, hvor det spesielt er ål og
reker de fanger. Om vinteren flyttes fiskeriet ut i Storebælt, hvor bunngarnene
skal passes.
Det er mange kunder i butikken og flere av dem har også kommet til Hans Boesens far og kjøpt fisk til middag. Flere av de kundene man ser i butikken i dag er kommet til butikken gjennom 35 til 45 år. Det er litt av en bedrift ikke bare det å være fisker, men også det å kunne videreføre denne suksessfulle virksomheten.