Ferieperlen i det vestlige Danmark

Zoo, håndlagde sukkertøy og kilometer med hvite sandstrender. Blåvand er ideelt for avslapping og moro for hele familien.


På den ytterste spids av vestkysten i Jylland. Så langt vest, som du rekker. Her ligger Blåvand, en av Danmarks mest ettertraktede ferieperler. Stedet, med sine små stråtak hus, koselige restauranter og vakre strender, tiltrekker seg tusenvis av besøkende i sommermånedene.


 Blåvand er en favorittattraksjon i sommermånedene. Foto: Campaya.dk

Den lille sjarmerende byen tilbyr også attraksjoner for hele familien. Hos glasshåndverkeren blåser barn og voksne sine egne glass, og hos Blåvand Lys samles de om gleden ved å lage sitt eget lys. Skulle suget etter søtsaker melde seg, er Blåvand Bolcher verdt et besøk. Her kan du nøye oppleve produksjon av fargerike, håndlagde sukkertøy, og deretter smake på produktet. Det er også mulig å oppleve hvite løver og røde kæmpekænguruer i Blåvand Zoo. Her svinger apene seg rundt i burene, mens fuglene flyr rundt ørene av de besøkende gjester.


Utsikten fra toppen av Blåvandshuk fyr er fantastisk. Foto: Campaya.dk

I Blåvand Zoo kan du og familien oppleve over 400 dyr. Foto: Campaya.dk

På stranden troner Blåvandshuk fyr seg opp omgitt av sanddyner, frukthager og kilometer med hvite sandstrender. Fra toppen av det 39 meter høye tårnet, kan du se utover Blåvand og Horns Rev, hvor du finner verdens største offshore vindpark. I sanddynene sør for Blåvand er Tirpitz posisjonen. Et bunkeranlegg påbegynt av tyskerne under andre verdenskrig, som opprinnelig skulle ha vært en del av Atlantvolden. En ugjennomtrengelig festning, som skulle ha strukket seg langs hele Atlanterhavet. I dag holder arkitektfirma Bjarke Ingels Group på med å omdanne  bunkeranlegget til et nytt museum, som skal inneholde en rekke utstillinger.Et entusiastisk publikum ser på når sukkertøyskokerne lager håndlagde sukkertøy. Foto: Campaya.dk

Skulle du bli sulten etter en lang dag med sightseeing, kan du få en kulinarisk opplevelse i en av de mange fantastiske fiskerestauranter. Blåvand er en ferieperle på vestkysten av Jylland, hvor du og familien kan nyte mange spennende aktiviteter.