På pilgrimsreise til Esrum Kloster


Besøk middelalderattraksjonen Esrum Kloster og få et unikt innblikk i livet som en from munk.Det var her de bodde og levde. Menn og kvinner, som hadde følt et kall til å forsake verdens velferd og viet sitt liv til Gud. Esrum Kloster ved Hillerød er et tidssprang, hvor man nemt kan leve seg tilbake til tiden med munker, nonner og pilgrimer.


I dag fungerer klostret i stedet som en opplevelsesattraksjon med skiftende utstillinger og et rikt program med arrangementer, foredrag, familieaktiviteter og matopplevelser. Du kan oppleve det årlige middelaldermarked med underholdning, munker, nonner, boder, musikere og masse middelaldersk atmosfære. Hvert år er det også et julemarked på klosteret.Det er lett å leve seg tilbake til en epoke av munker og nonner, når du besøker Esrum Kloster. Foto: Campaya.dk

Inne i klosteret kan du oppleve klosterutstillingen, der du kan lære om Esrum Klosters historie og Cistercienserordenen, som grunnla stedet. Du kan også lære om munkenes dagligliv og om et samfunn dedikert til et liv i bønn.


Første etasje på klosteret byr på mange spennende overraskelser.  Foto: Campaya.dk

Klosteret har en butikk med sine egne klosterprodukter og kafé, og i klosterhagen kan man finne noen av de urtene, som munkene brakte med seg fra Frankrike til å lage medisin og mat. Utenfor finner du også en naturlekeplass inspirert av elementer fra middelalderlandsbyer. Inkludert en festning med taubane.


I butikken kan du kjøpe Esrum Klosters egenproduserte produkter. Foto: Campaya.dk

Langs slottet ligger en grusvei, som er en del av den pilegrimsruten, mange pilgrimer i middelalderen valgte å gå for å oppnå fordypelse, fokus og indre refleksjon. I dag, blir pilgrimsruten fortsatt brukt av folk, som ønsker å oppnå den samme fordypelse, og naturen rundt Nord-Sjælland er det perfekte stedet for refleksjon.


Se også:

Pomp og prakt: Christian d. IV. overdådige renessanseslott